Concentració per la dignitat a Barcelona

La concentració està convocada per diferents entitats i persones catalanoamazigues originàries del Marroc i d’Algèria amb el suport d’altres catalanes per manifestar el seu rebuig a l’acte criminal de l’assassinat brutal de l’estudiant amazic – Omar Khaleq- militant del MCA (Moviment Cultural Amazic) a mans d’estudiants originaris del Sàhara i afins al Polisàrio el passat dia 27 de gener 2016.

Volem denunciar el silenci, per no dir la complicitat, de les autoritats marroquines en aquest trist fet que ha costat la vida a una persona i també l’empresonament dels militants amazics a les presons marroquines pel fet de ser amazic i defensar la seva identitat.

El govern del Marroc ofereix molts privilegis al conjunt de la població i als estudiants procedents del Sàhara Occidental. Als estudiants se’ls ofereixen places a les ciutats universitàries, transport gratuït durant els desplaçaments entre les ciutats on estudien i les seves zones de procedència; llocs de treball a l’administració pública i els preus dels productes de primera necessitat (Pa, oli, sucre, etc.) són subvencionats i són molt més barats per a ells. Tot això a costa de la resta de la població i, sobretot, discriminant a la població i a les regions amazigues tant del Sud- Est, de l’Atles i del Rif que viu marginada i empobrida a la seva terra i al seu país.

Lloc: Pl. Sant Jaume. Barcelona.
Data: Dissabte 6 de febrer, a les 18h.

Comunicat.

Tafaneja les fotos de la mobilització i un vídeo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s