Concentració denúncia

La Casa Amaziga de Catalunya i Anaruz N Afrika es sumen a les concentracions que hi ha programades a diversos indrets del Marroc i de França per a denunciar la marginació que pateix la zona d’Assamer (Sud-est del Marroc), malgrat les seves riqueses en minerals i recursos naturals, i la mort de la petita Idya, de 3 anys l’11 d’abril.

Antecedents:

La nena va caure mentre jugava prop d’un rierol a la petita ciutat de Toudgha (província de Tinghir) al Sud-est del Marroc i es va ferir greument el cap. Per aquest motiu, la van visitar el dissabte 8 d’abril a l’Hospital de Tinghir, però davant la manca d’escàner els metges li van demanar a la família que la portessin a l’Hospital d’Errachidia, a més de 170 km de distància, on, al fer-li l’escàner, no li van trobar ni veure res. D’allà, la van derivar a l’Hospital Oftalmològic Bab El Hadid a Fès, on arribà el 10 d’abril a les 2 de la matinada, després d’11 hores de carretera en una ambulància sense material . Però allà no la van voler atendre al veure l’estat en què arribava i li van recomanar a la família que la portessin a l’Hospital Universitari Hassan II de Fès, on els metges ja no la van poder reanimar. Idya va morir, després de fer més de 500 km i passar per 4 hospitals, per manca d’atenció.

Fotografies de la manifestació reivindicativa a Tinghir (15/04/2017):

Concentració per la mort d'Idya Concentració per la mort d'IdyaConcentració per la mort d'Idya

  • Entrevista amb el pare d’Idya (21/04/2017):

http://telquel.ma/2017/04/21/driss-fakhreddine-idya-est-devenue-aujourdhui-une-affaire-nationale_1544189

Enterrament d’Idya (11/04/2017):

 

Manifestació reivindicativa a Tinghir (15/04/2017):

 

Comunicat de la Casa Amaziga de Catalunya i Anaruz N Afrika sobre la convocatòria de concentració a Barcelona el 30 d’abril de 2017:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s