Cicle: Tamazga a les dues riberes de la Mediterrània

Us convidem al cicle de xerrades i taules rodones ‘Tamazga a les dues riberes de la Mediterrània‘, on parlarem de la llengua amaziga a Catalunya, el rol de les dones amazigues i els moviments populars al Rif i a la Cabília, que organitza la CAC i el CIEMEN. També servirà per presentar les primeres unitats didàctiques —coordinades pel professor de la UB Carles Múrcia— creades a Catalunya per a l’ensenyament de la llengua amaziga als centres escolars del país.

cicle Tamazga a les dues riberes de la Mediterrània

El programa del cicle és el següent:

22 de novembre, 18.30h. “Dones del Rif. Vectors de canvi en la societat rifenya”. Conversa amb Asmaa Aouattah, activista amaziga i escriptora. Presentarà el llibre de contes L’etern retorn.
Lloc: Espai Avinyó. C/ Avinyó, 52. Barcelona. Com s’hi arriba.

29 de novembre, 18.00h. “Les polítiques lingüístiques i la gestió de la diversitat a Catalunya: quin estatut correspon a l’amazic?”. Taula rodona amb un representant del Departament d’Ensenyament, Aziz Baha (CAC), Carles Solà (Plataforma per la Llengua) i David Minoves (CIEMEN). Moderada per Rita Marzoa, periodista.
Lloc: Sala d’actes del CIEMEN. C/ Rocafort, 242 bis. Barcelona. Com s’hi arriba.

3 de desembre, 18.30h. “Les dones amazigues avui: de la resistència a la resiliència”. Xerrada amb Kaissa Ould Braham, filòloga, periodista i activista amaziga cabilenca.
Lloc: Centre Cívic Besòs. Rambla de Prim, 87. Barcelona). Com s’hi arriba.

13 de desembre, 18.30h. “Amussu Arifi. Dos anys de mobilització popular per la dignitat del Rif”. Xerrada amb Salma Amachraa i Nouraddin Azaguar (activistes catalanoamazics rifenys) i Aziz Baha (CAC). Es presentarà el llibre El movimiento popular del Rif, amb la participació de l’autor, Achraf Bellali.
Lloc: Centre Cívic Drassanes. C/ Nou de la Rambla, 43. Barcelona. Com s’hi arriba.

17 de gener, 18.00h. Presentació de les primeres unitats didàctiques per a l’aprenentatge de l’amazic a les aules catalanes. Amb Carles Múrcia (coordinador de l’equip pedagògic), Aziz Baha (CAC) i Pere Mayans (CIEMEN).
Lloc: Aula 0.1 de l’Edifici Carner de la Universitat de Barcelona. C/Aribau, 2. Barcelona. Com s’hi arriba.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s