Manifest de la Concentració per la dignitat a Barcelona

COMUNICAT DE LA CONCENTRACIÓ PER LA DIGNITAT DE BARCELONA

PLAÇA SANT JAUME

06 DE FEBRER 2016, A LES 18H

 

Les nostres més sinceres condolences a la família petita i gran del màrtir Omar.

Salutació gloriosa i eterna als verdaders màrtirs del poble marroquí. Els màrtirs de la Resistència i l’exèrcit de la independència.

Salutació gloriosa i eterna als màrtirs del pensament democràtic. Said Sifaw; Manu Diyyak; Lounes Maatoub; Lhabbaz; Omar Khaleq;

Salutació de resistència i desafiament per als detinguts de la causa amaziga: Ales presons algerianes: Noureddine Fajjar i a les presons del Majzen marroquí: Hamid Aatouche; Mustaafa Ousayya i els detinguts d’Imider i Fezzou.

Avui celebrem l’aniversari d’un símbol de la resistència al Marroc: Abdelkarim Al Jattabi. Conscients de que la causa amaziga és Justa, des de la Casa Amaziga de Catalunya denunciem l’assassinat del Màrtir OMAR KHALEQ – IZM a mans dels traïdors panarabistes: Els estudiants separatistes amb el suport del moviment anomenat Via Democràtica i la administració de la Universitat Kadi Ayyad i la policia la qual va estar present i no va intervenir per a evitar aquest crim polític.

L’assassinat d’Omar era d’esperar per la seva fèrria defensa de la Causa amaziga i la unió de Tamazga. Ell lluitava contra la Renta sobretot a la universitat marroquí on excepcionalment els estudiants sahrauís tenen privilegis ( Transport gratuït, beques, allotjament, Admissió als Màsters i la funció pública directa com a Funcionaris fantasmes, etc.)

Denunciem els intents del Majzen de buidar aquest crim del seu contingut polític negant que Omar – Izm sigui estudiant. També denunciem el tracte que els partits polítics i els mitjans de comunicació han donat  a aquesta fet.

Denunciem la negligència del Majzen a la població del Rif arran del terratrèmol  que ha patit la zona aquests darrers dies. En el moment que calia donar suport a la població damnificada, s’ha incrementat l’enviament de la policia d’intervenció a la zona.

Per tot això, anunciem a la opinió pública i les consciències vives d’arreu el següent:

  • La responsabilitat de l’estat marroquí en l’assassinat d’Omar Izm. Així com la nostra solidaritat amb la família del màrtir en el seu patiment amb les pressions rebudes per enterrar i oblidar els fets.
  • La nostra absoluta solidaritat amb IMIDER encerclat per les forces de la opressió majzaníes.
  • La nostra denúncia a les pressions i amenaces que pateixen els militants de la Causa Amaziga.
  • La nostra energètica denúncia a la discriminació racial que exerceix l’estat marroquí contra els amazics.
  • I Finalment diem: En pau descansi l’anima d’Omar, estem sobre la teva via i el teu destí.

Mentre estigui estesa la injustícia, no espereu més que l’augment del nombre de detinguts i màrtirs.

Tanmirt,

Casa Amaziga de Catalunya

Deixa un comentari